Antena 3 CNN Externe Peste 100 de vile de lux din Santa Barbara au fost distruse de un incendiu

Peste 100 de vile de lux din Santa Barbara au fost distruse de un incendiu

Peste 100 de vile de lux din Santa Barbara au fost distruse de un incendiu
15 Noi 2008   •   12:18

Pompierii din California sunt din nou mobilizaţi împotriva unui incendiu scăpat de sub control, care a distrus peste 100 de vile luxoase, în apropiere de Santa Barbara. Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din orăşelul in care locuiesc mai multe celebrităţi. Incendiul a izbucnit joi seara, din motive încă necunoscute, şi s-a propagat foarte rapid, înteţit de vântul care atingea 100 de kilometri pe oră. În câteva ore, 600 de hectare de vegetaţie au căzut pradă flăcărilor, pe teritoriul localităţilor Montecito şi Santa Barbara.
Între 100 şi 200 de clădiri, în majoritate de mare lux, au fost distruse total sau parţial. Pompierii nu au putut decât să întârzie înaintarea flăcărilor pentru a-i pune la adăpost pe localnici. Câţiva oameni au suferit totuşi arsuri grave sau intoxicaţii cu fum. Un bărbat de 98 de ani a încetat din viaţă după ce a fost evacuat, fără să se ştie deocamdată dacă decesul a fost provocat de incendiu.
Unul din cei care şi-au părăsit în grabă vilele, actorul Rob Lowe, a povestit că a văzut flăcări înalte de 60 de metri. Celebra Oprah Winfrey deţine şi ea o proprietate de 17 hectare la Montecito, dar nu în zona incendiului. Într-un studiu de acum doi ani, preţul unei case la Montecito era evaluat la aproape 3 milioane de dolari. În vecinătate se află un conac construit de Charlie Chaplin şi ferma unde şi-a petrecut luna de miere fostul preşedinte John Kennedy. Pompierii afirmă că nu pot estima când vor reuşi să stăpânească flăcările.
Sursa foto: boston.com
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close