Antena 3 CNN Externe Peste 100 de oameni au murit în Ucraina, din cauza gerului

Peste 100 de oameni au murit în Ucraina, din cauza gerului

Peste 100 de oameni au murit în Ucraina, din cauza gerului
Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    03 Feb 2012   •   10:23

Mai mult de 100 de persoane au murit din cauza gerului în Ucraina, începând din 27 ianuarie şi până în prezent, a anunţat vineri Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit AFP.

"În perioada de ger puternic, au murit 101 persoane, dintre care 11 la spital, 64 au fost găsite pe stradă, iar 26 la domiciliu", a anunţat ministerul.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că în perioada imediat următoare temperaturile vor rămâne scăzute, cu minime cuprinse între -25 şi -30 de grade Celsius pe durata nopţii şi între -16 şi -21 de grade Celsius în timpul zilei.

Un val de ger s-a abătut asupra Europei Centrale şi de Est de o săptămână, provocând zeci de victime în special în Ucraina, Polonia şi România.

La noi, până acum, 22 de persoane au murit din cauza frigului, potrivit celei mai recente statistici emise de Ministerul Sănătăţii.

Intemperiile şi gerul au făcut şi victime în Italia. Două mii de persoane au rămas fără curent electric în Toscana, ca urmare a căderilor de zăpadă abundente, în timp ce o persoană fără adăpost a murit de frig la Milano.

În Rusia, unde temperaturile erau, vineri, de -25 de grade Celsius la Moscova şi de -50 de grade Celsius în Iakutia (estul Siberiei), autorităţile au anunţat 64 de morţi din cauza gerului de la 1 ianuarie în toată ţara.

×
Subiecte în articol: frig ger morti Ucraina România
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close