În ultimele şase luni, Musharraf s-a aflat în arest la domiciliu pentru o serie de acuzaţii, care merg de la revocarea unor judecători în perioada în care se afla la putere până la crimă.
Judecătorul Wajid Ali a cerut o cauţiune în valoare de 200.000 de rupii, aproximativ 2.000 de dolari, în cazul operaţiunii armate din 2007 împotriva islamiştilor care se aflau în Moscheea Roşie din Islamabad.
Decizia deschide practic drumul eliberării fostului preşedinte pakistanez, care nu poate însă părăsi ţara.
Într-o declaraţie acordată jurnaliştilor aflaţi la ieşirea din tribunal, avocatul lui Pervez Musharraf a precizat că clientul său nu intenţionează să plece din ţară, notează BBC.
Musharraf a intrat în colimatorul justiţiei la puţin timp după revenirea sa în Pakistan, la sfârşitul lunii martie, în speranţa participării la legislativele din luna mai, pentru a „salva” ţara de criza economică şi a opri creşterea influenţei talibanilor.
Cu toate acestea, justiţia l-a consemnat la domiciliu, în vila sa Chak Shahzad, situată la periferia capitalei Islamabad.
Pervez Musharraf este acuzat de uciderea, în 2007, a fostei sale rivale Benazir Bhutto şi de revocarea unilaterală a judecătorilor în acelaşi an, atunci când a instituit starea de urgenţă, precum şi de moartea, un an mai târziu, a lui Akbar Bugti, liderul rebelilor din provincia instabilă Balucistan, sud-vestul ţării, ucis într-o operaţiune militară.
Fostul preşedinte, care s-a aflat la putere între 1999 şi 2008, a negat toate acuzaţiile care i-au fost aduse şi a susţinut că acestea sunt motivate politic.