Antena 3 CNN Externe Peru. 500 de morţi şi 1.600 de răniţi în urma seismului (VIDEO)

Peru. 500 de morţi şi 1.600 de răniţi în urma seismului (VIDEO)

Peru. 500 de morţi şi 1.600 de răniţi în urma seismului <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Aug 2007   •   08:56

Peste 500 de morţi şi peste 1.600 de răniţi. Acesta este ultimul bilanţ al cutremurului de miercuri noapte din Peru. Sunt însă mulţi localnici din sate izolate, care nu pot ajunge la serviciile de asistenţă medicală. În plus, sunt oameni, despre care nu se ştie nimic, şi care ar putea fi sub ruine. Cutremurul a lãsat în urmã imagini de coşmar. În oraşele lovite de seism domneşte haosul. La câteva ore de la dezastru, strãzile sunt acoperite de moloz şi cadavre.

Oraşul Pisco este cel mai afectat. Acolo 200 de oameni au murit îngropaţi în mormanele de moloz, ale unei biserici prãbuşite dupã cutremur. Primarul urbei declara presei cã sute de morţi zac pe strãzi, spitalele sunt pline de rãniţi, oraşul e devastat în proporţie de 70%. Rãmaşi fãrã locuinţe, oamenii îşi revin cu greu din şoc. Seismul extrem de violent a lovit la începutul serii. Panica s-a instalat imediat. Îngroziţi oamenii şi-au părăsit locuinţele. Cutremurul a fost urmat de câteva replicii puternice. De frică, oamenii şi-au petrecut noaptea pe străzi.

Alimentarea cu energie electricã a fost întreruptã, iar liniile telefonice nu au mai funcţionat. Ajutoarele au început sã soseascã deja în Peru. Crucea Roşie, Bolivia, Spania şi Franţa au început sã trimitã ajutoare victimelelor afectate de catastrofã.  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close