Antena 3 CNN Externe Pentagon cere 1,3 miliarde dolari pentru proiecte afgane

Pentagon cere 1,3 miliarde dolari pentru proiecte afgane

Pentagon cere 1,3 miliarde dolari pentru proiecte afgane
20 Oct 2009   •   19:39

Penragon cere Congresului să acorde mai multe fonduri pentru proiectele de infrastructură în Afganistan pentru a ajuta trupele americane, deşi administraţia Obama nu a decis asupra numărului de trupe de pe acest front.
Pe anul fiscal 2010, Pentagonul cere 1,3 miliarde dolari pentru peste 100 de proiecte în 40 de locaţii din Afganistan, potrivit unui raport al Congresului, citat de Washington Post .
Armata americană a cheltuit deja 2,7 miliarde dolari pe proiecte de infrastructură în această ţară în ultimii trei ani.

La principala bază americană din Afganistan, Bagram, Pentagonul investeşte 30 milioane de dolari pentru construirea unui terminal de pasageri şi de cargo pentru a face faţă afluxului de trupe.
De asemenea, sute de milioane de dolari sunt cheltuiţi pe construirea de locaţii pentru armata şi poliţia afgane.
Recent, forţele de coaliţie au deschis o bază operaţională lângă Farah, cu un cost de 68 milioane dolari. Baza va adăposti 200 de soldaţi afgani şi instructori americani.
Washington încă se află în curs de analiză a viitoarei strategii afgane.
Liderii militari şi republicanii fac presiuni asupra preşedintelui Barack Obama să aprobe urgent suplimentarea trupelor cu circa 40.000 de soldaţi, pe lângă cei 68.000 de acum.
Consilieri de la Casa Albă arătau însă că SUA ar trebui să se concentreze pe antrenarea mai rapidă a forţelor militare afgane, asasinarea liderilor al-Qaida şi ajutarea Pakistanului să se lupte cu talibanii.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close