Antena 3 CNN Externe Pedofilul căutat de Interpol este canadianul Christopher Paul Neil

Pedofilul căutat de Interpol este canadianul Christopher Paul Neil

Pedofilul căutat de Interpol este canadianul Christopher Paul Neil
16 Oct 2007   •   11:19

Bărbatul căutat în întreaga lume de Interpol a fost identificat ca fiind Christopher Paul Neil (foto), cetăţean canadian. Interpolul a dat publicităţii o nouă fotografie a pedofilului, de această dată una netrucată, care îl arată pe suspect în aeroportul din Bankok, ras în cap şi purtând ochelari. Născut în 1975, Christopher Paul Neil se ascunde momentan în Thailanda, după ce a fugit din Coreea de Sud, unde activa ca profesor de limba engleză în Seul.

Poliţia thailandeză face eforturi să găsească suspectul şi strânge informaţii din ţările vecine, unde acesta a comis infracţiuni de pedofilie, pentru a putea emite un mandat de arestare pe numele acestuia.

Ambasada canadiană a ales să nu comenteze, cel puţin pentru moment, cazul pedofilului canadian.

Investigatorii încearcă de trei ani să identifice pedofilul descoperit iniţial de poliţia germană, care a găsit imaginile cu cei 200 de copii abuzaţi sexual, postate pe Internet. Imaginile îl arată pe canadian molestând 12 copii din Vietnam şi Cambogia.

Interpolul a lansat săptămâna trecută un apel fără precedent pentru identificarea unui pedofil care abuzează sexual minori, în imagini postate pe Internet. Peste 350 de oameni din întreaga lume au răspuns apelului, furnizând informaţii autorităţilor din diverse ţări.

Oficialităţile analizează şi strâng în continuare dovezi care să-l incrimineze pe Neil, în cazul în care vor reuşi să-l aresteze.

Sursa foto: Sky News

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close