Antena 3 CNN Externe Pedofilii scapă de "castrarea chimică" dacă iau Prozac

Pedofilii scapă de "castrarea chimică" dacă iau Prozac

Pedofilii scapă de "castrarea chimică" dacă iau Prozac
14 Noi 2007   •   12:55

Castrarea chimică, pedeapsa aplicată pedofililor şi altor delicvenţi sexuali periculoşi, va fi înlocuită cu o variantă mai puţin drastică: Prozacul, relatează presa britanică. Alternativa oferită acestor criminali este de a-şi da acordul pentru a fi trataţi cu antidepresive, respectiv ?pastila fericirii? sau Prozac. Se pune astfel în discuţie stoparea apetitului sexual al acestor criminali prin medicaţie. Pedofilii şi ceilalţi delicvenţi sexuali care invocă depresia ca motivaţie a infracţiunilor de care s-au făcut vinovaţi vor primi aceste pastile gratuit.

Din punct de vedere al costurilor acestor tratamente, contribuabilii vor fi taxaţi, iar medicamentele vor fi administrate criminalilor aflaţi în închisoare, dar şi celor puşi în libertate. Tratamentul cu Prozac poate avea totuşi şi efecte secundare destul de periculoase.

Atât casele de sănătate, cât şi asociaţiile victimelor nu sunt muţumiţi de această soluţie. ?Singura modalitatea de a proteja copiii de pedofili este ca aceşti criminali să rămână după gratii?, spune Norman Brennan, directorul fondului ?Victims of Trust?.

Detalii pe Daily Mail

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close