Antena 3 CNN Externe Pedeapsa primită de un rus care ar fi fost racolat de Ucraina să incendieze centre militare. Inculpatul a angajat, la rândul lui, pe cineva

Pedeapsa primită de un rus care ar fi fost racolat de Ucraina să incendieze centre militare. Inculpatul a angajat, la rândul lui, pe cineva

Un tribunal militar rus a pronunțat sentința în cazul unui acuzat care ar fi fost racolat de Ucraina pentru a da foc unui birou de recrutare militară din Siberia.

Soldati
Sursa foto: hepta / Sputnik
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2024   •   13:44

Într-un comunicat postat pe Telegram, tribunalul a precizat că Ilia Baburin a fost găsit vinovat pentru că a fost în contact cu organizația naționalistă ucraineană Azov, desemnată drept teroristă în Rusia, și pentru că ar fi incendiat o școală din Novosibirsk la ordinul acestei organizații.

De asemenea, Baburin ar fi plănuit un atac asupra unui birou de recrutare militară din același oraș.

Potrivit instanței, el ar fi apelat la un complice pentru a da foc centrului de recrutare militară și i-ar fi dat acestuia un cocktail Molotov și un telefon mobil.

Complicele a preferat însă să-l denunțe pe Baburin la Serviciul rus de Securitate, FSB.

Suspectul a fost arestat în toamna anului 2022 iar procurorii l-au acuzat de terorism, înaltă trădare și participare la un grup armat ilegal, acestea fiind printre cele mai grave infracțiuni din Codul Penal rus.

Presa internațională amintește că, de la începutul invaziei în Ucraina, zeci de atacuri sau tentative de atac asupra centrelor administrative și a birourilor de recrutare militară au fost raportate în întreaga Rusie.

Atacurile s-au accentuat cu ocazia mobilizării militare puse în practică de autoritățile de la Moscova în toamna anului 2022.

Foto: Membri ai Gărzii Naționale în timpul unui raid  într-un centru comercial cu autoritățile locale, pentru a pune în aplicare regulile de înregistrare militară în Novosibirsk, Rusia

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close