Antena 3 CNN Externe Patru români dispăruţi în Spania sunt căutaţi de autorităţi

Patru români dispăruţi în Spania sunt căutaţi de autorităţi

Patru români dispăruţi în Spania sunt căutaţi de autorităţi
18 Sep 2007   •   08:34

Patru români sunt căutaţi de autorităţile din ţară, dar şi din Spania. Ei fac parte dintr-un grup de 32 de români care au fost înşelaţi de traficanţii de persoane şi care au cerut ajutorul Consulatului românesc din Sevilla, pentru a ajunge acasă. Cei 32 de români, toţi bărbaţi, au ajuns la Sevilla fără niciun ban, după ce au fost înşelaţi de presupuse grupări mafiote de traficare a muncitorilor ilegali. Grupul, care s-a instalat în faţa consulatului, a fost ajutat de o asociaţie caritabilă cu sandwichuri, apă şi cartoane pe care să se odihnească.

Bărbaţii au declarat că au fost recrutaţi în Bucureşti de un român din Sevilla. Au ajuns în urma unor false promisiuni într-o localitate de lângă Sevilla, acum trei săptămâni. Doar câţiva au reuşit să obţină de lucru în agricultură, dar nici unul nu a primit bani pentru zilele muncite. În tot aceste timp, bărbaţii au locuit în condiţii insalubre, fără apă şi lumină.

Imigranţii păcăliţi au dormit la consulatul României de la Sevilla şi au plecat către casă cu un autobuz pus la dispoziţie de autorităţile române din Spania.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close