Antena 3 CNN Externe Patru bărbați au fost arestați după ce au fost prinși în casa premierului britanic Rishi Sunak

Patru bărbați au fost arestați după ce au fost prinși în casa premierului britanic Rishi Sunak

rishi sunak hepta
Poliția a prins marți patru bărbați în casa premierului britanic Rishi Sunak | Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    26 Iun 2024   •   12:37

Polițiștii au prins, marți, patru bărbați, după ce aceștia au intrat în locuința premierului britanic Rishi Sunak. Poliția a declarat că i-a reținut pe bărbați - despre care se crede că au legătură cu grupul de protest Youth Demand - „la un minut după ce au intrat în incintă", potrivit Sky News.

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 52 de ani au fost arestați sub suspiciunea de încălcare gravă a proprietății pe terenul casei prim-ministrului, a confirmat poliția.

Incidentul a avut loc la adresa de circumscripție a lui Rishi Sunak din Kirby Sigston, North Yorkshire, în timp ce acesta participa la evenimente la Londra pentru a marca vizita de stat japoneză.

O declarație a poliției a precizat că ofițerii „au ajuns la cei patru bărbați într-un minut de la intrarea lor în incintă".

Arestările au legătură cu un protest al militanților de la Youth Demand. Acesta se descrie ca un grup de tineri care solicită un embargo asupra armelor Israelului, precum și revocarea de către guvern a noilor licențe de petrol și gaze acordate începând din 2021.

Un purtător de cuvânt al grupului a declarat că trei dintre cei arestați luau parte la demonstrație, în timp ce a patra persoană era un fotograf independent.

„Ei au fost reținuți în jurul orei 12.40 înainte de a fi escortați în afara proprietății și arestați sub suspiciunea de violare de domiciliu agravată. Bărbații, în vârstă de 52 de ani din Londra, 43 de ani din Bolton, 21 de ani din Manchester și 20 de ani din Chichester, rămân în custodia poliției pentru interogatoriu, iar cercetările sunt în curs", a declarat un purtător de cuvânt al poliției din North Yorkshire.

Vara trecută, protestatarii au escaladat acoperișul casei lui Rishi Sunak.

Aceștia au ridicat bannere pe care scria "NO NEW OIL" și au acoperit clădirea cu țesături. Incidentul a avut loc în timp ce prim-ministrul și familia sa erau plecați în vacanță în California.

Amy Rugg-Easey, în vârstă de 33 de ani, Alexandra Wilson, în vârstă de 32 de ani, Michael Grant, în vârstă de 64 de ani, și Mathieu Soete, în vârstă de 38 de ani, au pledat nevinovați la acuzația de daune penale, iar un proces de două zile urmează să aibă loc în luna iulie.

×
Subiecte în articol: Rishi Sunak
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close