Antena 3 CNN Externe Partidele prooccidentale au câştigat la limită alegerile din Ucraina

Partidele prooccidentale au câştigat la limită alegerile din Ucraina

Partidele prooccidentale au câştigat la limită alegerile din Ucraina
15 Oct 2007   •   19:09

Partidele prooccidentale au câştigat la limită alegerile legislative anticipate organizate la 30 septembrie în Ucraina. Blocul Iulia Timoşenko a obţinut 30,71 la sută din voturile exprimate iar formaţiunea proprezidenţială Ucraina Noastră, care a candidat împreună cu Autoapărarea populară, 14,15 procente. Formaţiunea Ucraina Noastră va avea 280 de deputaţi din totalul de 450.

Partidul Regiunilor condus de premierul Viktor Ianukovici, de orientare prorusă, a obţinut 34,37 la sută din voturi şi 175 de locuri în Parlament. Aliaţii săi comunişti vor dispune de 27 de deputaţi în urma celor 5,39 procente din voturile exprimate, informează Mediafax.

Blocul Litvin, a cărui orientare nu este formulată concret, a obţinut 3,96 din voturi şi 20 de locuri în Parlamentul de la Kiev şi este intens curtat, în special de formaţiunile prooccidentale, îngrijorate de avansul fragil de care dispun. Iuşcenko s-a întâlnit, luni, cu liderii partidului său şi ai Blocului Iulia Timoşenko cu scopul de a demara negocierile pentru formarea unei eventuale coaliţii guvernamentale.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close