Antena 3 CNN Externe Sondaj: Partidul lui Le Pen și Bardella câștigă primul tur al alegerilor anticipate din Franța

Sondaj: Partidul lui Le Pen și Bardella câștigă primul tur al alegerilor anticipate din Franța

Sondaj: Partidul lui Le Pen și Bardella câștigă primul tur al alegerilor anticipate din Franța
Marine Le Pen și Jordan Bardella. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2024   •   11:33

Un sondaj preelectoral publicat, vineri, de cotidianul Les Echos indică faptul că intențiile de vot pentru formațiunea franceză de extremă dreapta Rassemblement National, RN, au ajuns la 37%, transmite Agerpres.

Cu două zile înainte de primului tur al scrutinului legislativ din Franța, partidul condus de Marine Le Pen și Jordan Bardella (foto) este în creștere: a câștigat două puncte procentuale, comparativ cu precedentul sondaj OpinionWay, de acum o săptămână.

Sondajul Les Echos arată, în același timp, că blocul centrist Ensemble (Împreună) al președintelui Emmanuel Macron a coborât la 20%, pierzând două puncte procentuale.

Alianța de stânga Noul Front Popular este cotată cu 28%, în staționare față de săptămâna trecută.

Sondajul de atunci nu a făcut prognoze cu privire la viitoarea distribuție a mandatelor în Camera legislativă inferioară a Parlamentului francez. Asta, întrucât lucrurile s-ar putea schimba în perspectiva turului doi, din 7 iulie.

Înaintea turului final, rivalii RN s-ar putea vor coaliza pentru a sprijini candidații cel mai bine plasați, pentru a bloca extrema dreaptă, fenomen care s-a întâmplat în trecut.

Potrivit unui alt sondaj prezentat BFMTV, RN ar putea să depășească pragul de 289 de locuri, necesar pentru majoritatea absolută. Această consultare populară îi plasează RN și aliații săi într-o marjă de 260 - 295 de mandate.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Patru pescari au murit după ce au băut dintr-o sticlă de pe fundul oceanului
x close