Antena 3 CNN Externe Parlamentari PSD, invitaţi la masă de rromii dintr-o tabără din Roma

Parlamentari PSD, invitaţi la masă de rromii dintr-o tabără din Roma

Parlamentari PSD, invitaţi la masă de rromii dintr-o tabără din Roma
23 Mar 2009   •   23:52

Se caută soluţii pentru rromii români care trăiesc în taberele din Roma. Un grup de parlamentari PSD au vizitat taberele de rromi din capitala italiană, au discutat cu poliţiştii italieni, dar şi cu reprezentanţi ai asociaţilor de acolo.

Rromii care locuiesc în tabăra Candoni de lângă Roma se plâng de faptul că sunt comparaţi cu toţii infractori, chiar dacă cei mai mulţi dintre ei lucrează legal. Cei 5 deputaţi PSD care i-au vizitat zilele acestea spun că vor încerca să găsească o soluţie pentru problemele cu care ei se confruntă.

Deputaţii intenţionează să discute cu autorităţile italiene despre problemele comunităţii rrome, dar şi ale românilor.

Tabăra vizitată de cei cinci deputaţi este una dintre cele mai bine organizate din Roma. Cei care locuiesc aici se consideră foarte bine integraţi în societatea italiană cu atât mai mult cu cât 90% dintre ei au un loc de muncă.

Oamenii lucrează în domeniul construcţiilor, la o spălătorie sau ca şoferi. Mai mult ei spun că nu au probleme cu poliţia şi că au o relaţie foarte bună cu autorităţile.

Cei mai mulţi dintre rromii din tabăra autorizată Candoni au legitimaţie cu fotografie şi au beneficiat de recensământul pus în aplicare de curând de către autorităţile de la Roma. Ei au vrut să îşi arate ospitalitatea şi i-au invitat pe deputaţi la masă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close