Antena 3 CNN Externe Parlamentul bulgar a votat împotriva lui Jeliazkov de la GERB-UDF pentru funcția de premier

Parlamentul bulgar a votat împotriva lui Jeliazkov de la GERB-UDF pentru funcția de premier

Rosen Jeliazkov profimedia
Un total de 138 de parlamentari au votat împotriva lui Jeliazkov | Sursă foto: Profimedia
de Andreea Ştefan    |    03 Iul 2024   •   23:54

Parlamentul din Bulgaria a refuzat miercuri să-l sprijine pe prim-ministrul desemnat Rosen Jeliazkov, punând astfel capăt procedurii de formare a unui guvern în cadrul primului mandat pentru acest scop.

Jeliazkov a fost desemnat de GERB-UDF, cel mai mare partid din parlament, și a anunțat că este pregătit cu o componență guvernamentală imediat ce președintele Rumen Radev i-a înmânat, la 1 iulie, un mandat pentru a încerca să formeze un cabinet, potrivit Agerpres.

Un total de 138 de parlamentari au votat împotriva lui Jeliazkov ca prim-ministru, 98 l-au susținut și doi s-au abținut. Singura forță parlamentară care a votat în favoarea lui Jeliazkov, pe lângă GERB-UDF, a fost Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (MRF), dar 14 dintre parlamentarii acesteia au votat împotrivă și unul s-a abținut.

Anterior în cursul zilei de miercuri, unul dintre cei doi președinți ai MRF, Delian Peevski, a declarat jurnaliștilor că președintele de onoare al partidului, Ahmed Dogan, a recomandat grupului parlamentar să nu sprijine guvernul GERB. Totuși, Peevski a afirmat clar că nu va respecta această recomandare.

×
Subiecte în articol: Rosen Jeliazkov Bulgaria
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Noua gafă a lui Biden, virală pe internet. Ce a citit de pe prompter
x close