Antena 3 CNN Externe Paris Hilton susține că a fost „hrănită forțat cu medicamente și abuzată sexual" în timp ce era instituționalizată în perioada adolescenței

Paris Hilton susține că a fost „hrănită forțat cu medicamente și abuzată sexual" în timp ce era instituționalizată în perioada adolescenței

Paris Hilton susține că a fost „hrănită forțat cu medicamente și abuzată sexual" în timp ce era instituționalizată în perioada adolescenței
Paris Hilton a mărturisit că a fost supusă „unei răpiri aprobate de părinți" | Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    27 Iun 2024   •   12:28

Paris Hilton, personalitate americană din lumea mondenă, a declarat unei comisii a Congresului care analizează consolidarea protecției sociale a copiilor că a fost „hrănită forțat cu medicamente și abuzată sexual de către personal" în timp ce era instituționalizată în adolescență, potrivit BBC.

Hilton, o susținătoare declarată a unei protecții mai bune pentru copiii din instituțiile pentru tineri, a declarat miercuri, în fața comisiei Camerei Reprezentanților privind modalități și mijloace, că a fost „imobilizată violent și târâtă pe holuri, dezbrăcată și aruncată în izolare".

Femeia în vârstă de 43 de ani a descris anterior modul în care a fost supusă „unei răpiri aprobate de părinți" în patru centre diferite pentru tineri, în timp ce părinții ei căutau soluții la comportamentul ei rebel și „au căzut în plasa marketingului înșelător al industriei adolescenților cu probleme".

Ea a caracterizat afacerea de corectare a comportamentului adolescenților prin ca fiind o industrie de 50 de miliarde de dolari care include internate terapeutice, tabere în stil militar, instituții de justiție juvenilă și programe de modificare a comportamentului.

Miercuri, starul TV a declarat că experiența sa instituțională a fost „izolatoare și traumatizantă" și că a fost împiedicată să își alerteze părinții cu privire la ceea ce se întâmpla deoarece apelurile telefonice erau monitorizate.

„Este foarte dificil să spui cuiva din lumea exterioară. Mulți dintre acești copii nu sunt crezuți pentru că aceste locuri le spun părinților că sunt mințiți și manipulați pentru că vor să se întoarcă acasă", a declarat Hilton în fața comisiei.

Hilton a cerut, de asemenea, legislatorilor să adopte legea Stop Institutional Child Abuse, menită să consolideze supravegherea programelor rezidențiale pentru tineri.
Școala Provo Canyon, una dintre instituțiile frecventate de Hilton, a răspuns anterior acuzațiilor lui Hilton, afirmând că se afla sub o altă conducere și „prin urmare, nu poate comenta operațiunile sau experiența elevilor înainte de acel moment".

„Ceea ce putem spune este că școala oferă un mediu structurat, predând abilități de viață, oferind terapie de sănătate comportamentală și educație continuă pentru tinerii care vin la noi cu nevoi emoționale, comportamentale și psihiatrice preexistente și complexe", a declarat școala.

În cadrul audierilor, Hilton a declarat că „aceste programe au promis vindecare, creștere și sprijin, dar, în schimb, nu mi-au permis să vorbesc, să mă mișc liber sau chiar să mă uit pe fereastră timp de doi ani" și a spus că părinții ei au fost „complet înșelați" cu privire la tratamentul terapeutic pe care îl primea.

×
Subiecte în articol: Paris Hilton
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close