Antena 3 CNN Externe Un polițist a fost atacat cu cuțitul de către un bărbat care a fost dat afară dintr-un magazin Louis Vuitton din Paris

Un polițist a fost atacat cu cuțitul de către un bărbat care a fost dat afară dintr-un magazin Louis Vuitton din Paris

BeFunky-collage - 2024-07-18T224938.895
Un polițist a fost atacat cu cuțitul de către un bărbat care a fost dat afară dintr-un magazin / sursă foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    18 Iul 2024   •   22:50

Un poliţist a fost înjunghiat, joi seara, la Paris, pe Champs Élysées, de un bărbat care a fost el însuşi grav rănit, fiind împuşcat de un alt poliţist.

Update 23:39 Atacul cu cuţit comis joi la Paris asupra unui poliţist, care "este grav rănit, dar viaţa sa nu este în pericol", nu are "motivaţie teroristă în acest stadiu şi nicio legătură cu Jocurile Olimpice", care se deschid într-o săptămână, au indicat autorităţile franceze, relatează AFP.

Atacatorul, "un cetăţean străin cu situaţie legală în vârstă de 27 de ani şi necunoscut de serviciile de informaţii", a fost "foarte grav rănit" şi se află "în stop cardiac", a adăugat în faţa presei prefectul poliţiei capitalei franceze, Laurent Nuńez.

"Un poliţist a fost victima unui atac în arondismentul 8 din Paris, în timp ce intervenea la un apel al agenţilor de pază de la un magazin. Autorul a fost imediat neutralizat de poliţişti. Sprijin neclintit", a reacţionat pe platforma X ministrul de Interne în exerciţiu, Gérald Darmanin.

Acest atac survine cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice în capitala franceză, în cursul cărora va fi desfăşurat un amplu sistem de securitate.

Știre inițială

Agresorul, care se află în stare gravă, a fost dat afară dintr-un magazin Louis Vuitton situat în apropiere. Ulterior, acesta a cerut intervenţia poliţiei.

”La vederea poliţiei, bărbatul a luat-o la fugă cu un cuţit în mână, iar într-o confruntare a rănit un poliţist la o ureche”, declară o sursă din poliţie, fără a preciza gravitatea acestei răni, relatează AFP, citat de news.ro.

Polițistul care a fost rănit de individul respectiv este „repartizat la Direcţia Ordine Publică şi Circulaţie a Prefecturii Poliţiei” Parisului, declară o altă sursă din poliţie.

Gérald Darmanin, ministrul francez în exerciţiu de Interne, a transmis că zona în care a avut loc incidentul a fost izolată, iar agresorul a fost „neutralizat”.

”Un poliţist a fost victima unui atac în arondismentul al VIII-lea, la Paris, în timp ce intervenea în urma unui apel către agenţi în vederea securizării unui butic. Autorul a fost neutralizat imediat de către poliţişti în timpul securizării. Susţinere de neclintit”, a scris pe X ministrul francez.

Un vehicul de deminare, cel puţin patru vehicule de jandarmerie şi alte patru de poliţie erau staționate în apropierea locului agresiunii, pe Champs-Élysées, potrivit presei internaționale.

Pentru a bloca trecătorii, jandarmii au parcat vehicule, iar zona a fost izolată.

”Poliţiştii au vrut să prindă un hoţ de buzunare care nu s-a lăsat şi a scos un cuţit cu care a rănit un poliţist la braţ. Poliţistul şi-a apărat colegul şi a tras în abdomen”, a declarat pentru sursa citată primarul arondismentului al VIII-lea, Jeanne d'Hauteserre, de la les Republicains (LR).

Aceasta a adăugat că autorul ”pare că tocmai a fost reanimat şi luat la spital”.

De asemenea, Linda Kebbab, secretara naţională a Sindicatului de Poliţiei Un1té, i-a mulțumit polițistului care a rispostat și l-a neutralizat pe atacator.

”Mulţumesc colegului din promoţia 270 care a ripostat şi neutralizat atacatorul. (Sunt) pe teren de două zile şi aruncată în realitatea terenului”, a reacţionat aceasta.
 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close