Antena 3 CNN Externe Părinţii Madeleinei - criticaţi dur de laureata Booker Prize, Anne Enright

Părinţii Madeleinei - criticaţi dur de laureata Booker Prize, Anne Enright

Părinţii Madeleinei - criticaţi dur de laureata Booker Prize, Anne Enright
18 Oct 2007   •   18:43

Proaspăta laureată a premiului Booker pentru Literatură, Anne Enright (foto), în vârstă de 45 de ani, a publicat un eseu în care îi critică dur pe soţii McCann, părinţii fetiţei britanice dispărute în Portugalia acum mai bine de cinci luni. Eseul, scris pentru ?London Review of Books? la începutul lunii octombrie, se intitulează ?Disliking the McCanns? şi pune în discuţie felul în care cuplul McCann este perceput de publicul larg. Enright recunoaşte că se află printre cei care nu îi simpatizează pe părinţii Madeleinei McCann, subliniind că ne confruntăm cu un adevărat ?sport internaţional?, de a nu îi avea la inimă pe Kate şi Gerry.

Deşi nu se mândreşte cu acest lucru, căştigătoarea Booker Prize din acest an spune că nu i-a plăcut de la început pe cei doi părinţi, care şi-au lăsat cei trei copii singuri în seara dispariţiei Madeleinei, din apartamentul din staţiunea portugheză unde familia îşi petrecea vacanţa.

Presa şi-a manifestat în câteva rânduri antipatia faţă de mama fetiţei, dar Enrigt este revoltată de comportamentul tatălui, despre care spune că încearcă să influenţeze investigaţia poliţiei şi că minte publicul.

?Ceea ce este mai trist este faptul că acest om nu poate vorbi normal despre ceea ce i se întâmplă lui şi soţiei sale...limbajul pe care Gerry îl foloseşte aparţine mai curând unui reprezentat al unei companii multinaţionale decât al unui tată disperat?, a afirmat Anne Enright. Romanciera îşi motivează atitudinea faţă de Gerry invocând percepţia lumii faţă de corporaţii în general, şi anume că acestea induc în eroare publicul într-un fel sau altul.

Scriitoarea irlandeză Anne Enright a fost câştigătoarea surpriză a premiului Booker 2007, una dintre cele mai importante distincţii din lume pentru literatură.

Cazul Madeleine este una dintre cele mai mediatizate dispariţii. Fetiţa în vârstă de 4 ani lipseşte din data de 3 mai. Poliţia a avansat o serie de teorii, una dintre ele incriminându-i pe cei doi părinţi, care ar fi omorât-o din greşeală.
Sursa foto: Sky News

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close