Antena 3 CNN Externe Părinţii copiilor morţi în incendiul din Livorno sunt vinovaţi de neglijenţă

Părinţii copiilor morţi în incendiul din Livorno sunt vinovaţi de neglijenţă

Părinţii copiilor morţi în incendiul din Livorno sunt vinovaţi de neglijenţă
12 Oct 2007   •   17:32

Mărturie şocantă în cazul copiilor morţi în incendiul de la Livorno din luna august. Părinţii micuţilor au recunoscut că, după izbucnirea flăcărilor, şi-au abandonat copiii şi au fugit din barăcile improvizate. Ei au declarat că focul a izbucnit de la o lumânare lăsată nesupravegheată.

Neglijenţa părinţilor e principala cauză a morţii celor patru copii de etnie romă. Potrivit cotidianului italian IL Giornale, părinţii copiilor au mărturisit că ipozeza unui act criminal rasist a fost inventată de ei. Tragedia de la Livorno a fost declanşată de o lumânare lăsată nesupravegheată, în timp ce micuţii dormeau. Iniţial, românii povestiseră cu au fost atacaţi cu cocteiluri molotov de un grup de marocani sau albanezi, care strigau „Vă omorâm pe toţi!”.

Părinţii copiilor au fost eliberaţi condiţionat, după ce au semnat o înţelegere de recunoaştere a faptei, cu justiţia italiană. Ei au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între un an şi patru luni şi un an şi şase luni de închisoare, pentru „abandon de minori, urmat de decesul acestora”. Cele două cupluri de români de etnie romă au declarat că vor rămâne câteva zile în locuinţa care le-a fost pusă la dispoziţie de autorităţile italiene, înainte de a decide ce vor face în continuare. Ei au precizat însă că nu vor să plece din Livorno.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close