Antena 3 CNN Externe Papa, în conflict deschis cu evreii

Papa, în conflict deschis cu evreii

Papa, în conflict deschis cu evreii
08 Iul 2007   •   23:52

Papa Benedict al XVI-lea a decretat duminică ridicarea interdicţiilor privind oficierea Misei Trident, oficierea slujbei în limba latină. Misa a fost interzisă la începutul anilor 60, iar de atunci conservatorii bisericii catolice au insistat ca slujba să fie reintrodusă.

În 1980, Papa Ioan Paul al II-lea le-a oferit episcopilor posibilitatea de a permite preoţilor să oficieze astfel de slujbe dacă acest lucru este cerut de enoriaşi. Totuşi, Misa Tridentină a rămas interzisă din cauza textului rostit de preot, în care se cere convertirea evreilor. Comunitatea evreiască a criticat aspru ?reînvierea? rugăciunii în care se cere convertirea membrilor săi, catalogând-o drept ?insensibilă şi jignitoare?, şi a ameninţat că această decizie va afecta serios relaţia dintre cele două religii.

Totuşi, Biserica Catolică apreciază că acest decret nu va avea consecinţe notabile, întrucât, cel mai probabil din cauza inaccesibilităţii limbii latine şi a opoziţiei pe care o manifestă majoritatea episcopilor, slujbele vor fi oficiate în continuare în limbile locale.

Citiţi articolul complet în Cotidianul

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close