Antena 3 CNN Externe Papa Francisc s-a rugat pentru victimele Mpox. Ce le-a cerut guvernelor lumii

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele Mpox. Ce le-a cerut guvernelor lumii

papa francisc
Papa Francisc s-a rugat duminică pentru prima dată pentru victimele bolii infecţioase Mpox. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    25 Aug 2024   •   20:40

Papa Francisc s-a rugat duminică pentru prima dată pentru victimele bolii infecţioase mpox, afirmând că maladia este „în prezent o urgenţă sanitară mondială”, şi a îndemnat „guvernele şi industriile private” să „distribuie tratamentele disponibile” pentru ca „nimeni să nu ducă lipsă de îngrijiri”, informează AFP, transmite Agerpres.

„Mă rog pentru toate persoanele infectate, în special pentru populaţia din Republica Democratică Congo (RDC), atât de încercată, şi îmi exprim solidaritatea cu bisericile locale din ţările cele mai afectate de această boală. Încurajez guvernele şi industriile private să distribuie tehnologia şi tratamentele disponibile, astfel încât nimeni să nu ducă lipsă de îngrijiri medicale adecvate”, a declarat Suveranul Pontif la sfârşitul rugăciunii „Angelus”.

Mpox, cunoscută anterior sub numele de variola maimuţei, este o boală virală care se transmite de la animale la om, dar se poate transmite şi între oameni prin contact fizic. Ea provoacă febră, dureri musculare şi leziuni cutanate.

Recrudescenţa mpox în Africa, care loveşte puternic RDC, dar şi Burundi, Kenya, Rwanda şi Uganda, a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să declanşeze la mijlocul lunii august cel mai ridicat nivel de alertă la nivel internaţional.

OMS a declarat epidemia o „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, cel mai înalt nivel de alertă al său.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc mpox victime
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close