Antena 3 CNN Externe Papa Francisc l-a primit la Vatican pe Volodymyr Zelensky. Ce cadouri şi-au făcut cei doi

Papa Francisc l-a primit la Vatican pe Volodymyr Zelensky. Ce cadouri şi-au făcut cei doi

Volodymyr Zelensky si Papa Francisc
Întâlnirea de la Vatican dintre Papa Francisc și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a durat 35 de minute, Sursa foto: Profimedia
de N.B.    |    11 Oct 2024   •   13:11

După Londra şi Paris, Volodymir Zelensky a ajuns la Roma unde aseară a avut o întânire bilaterală cu premierul Italiei Giorgia Meloni, iar în această dimineaţă a fost primit de Papa Francisc.

Întâlnirea a avut loc într-un Vatican blindat de măsuri de securitate, zona a fost verificată de forţele de ordine prezente în număr mare pe străzi. Este a treia oară când preşedintele Ucrainei este primit de Suveranul Pontif, ultima oară Zelensky a fost primit la Vatican în 2023.

Conform Rainews, întâlnirea de la Vatican dintre Papa Francisc și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a durat 35 de minute. După conversația privată din Sala Bibliotecii și prezentarea delegației ucrainene, a avut loc și tradiționalul schimb de cadouri. 

Papa i-a dat lui Zelensky un basorelief din bronz, reprezentarea unei flori care se naşte, cu inscripția "Pacea este o floare fragilă". În schimb, președintele ucrainean i-a dăruit Papei un tablou în ulei înfățișând "Masacrul de la Bucha. Povestea lui Marichka". 

Papa Francisc i-a mai dăruit lui Zelensky şi "Mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii" din acest an, cartea despre Statio Orbis din 27 martie 2020 și volumul "Persecutaţi pentru adevăr, greco-catolicii ucraineni în spatele Cortinei de fier". Odată ce și-a rămas bun de la Papă, președintele ucrainean și anturajul său au mers la Secretariatul de Stat pentru discuții.

În urma întâlnirii dintre preşedintele Zelensky şi premierul Italiei, Giorgia Meloni a precizat în declarații comune adresate presei, la finalul întâlnirii bilaterale:
"Cu Zelensky am convenit asupra importanței implicării actorilor internaționali care pot convinge Moscova să stea în jurul unei mese și să negocieze într-o manieră credibilă. În acest sens, trebuie să continuăm să reacționăm ferm la sprijinul direct și indirect pentru efortul de război al Rusiei". 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Volodimi Zelenski Vatican
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close