Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, discurs extrem de revoluționar în America de Sud

Papa Francisc, discurs extrem de revoluționar în America de Sud

11215506_10152817774786486_499472545593889267_n.jpg
foto: Catholic News Agency
10 Iul 2015   •   22:02

După ecologia integrală, doctrina socială integrală. Papa Francisc a pronunțat, joi, la Santa Cruz, în Bolivia, unul dintre cele mai radicale discursuri ale sale, cel mai politizat, cel mai lung și cel mai aplaudat, scrie Le Monde.

În fața celei de-a doua adunări a mișcării populare, Papa a făcut un apel la schimbarea structurilor care mișcă lumea întreagă pentru reformarea sistemului economic și social actual care este, potrivit părerii sale, o mașină de excluziune și de fabricare a injustiției.

Într-un discurs lung de mai bine de o oră, presărat cu formule menite să capteze atenția, Papa a explicat motivele pentru care vede în mișcările populare promisiunea unui model uman de dezvoltare capabil să fie o alternativă la ambiția fără limite a banului care comandă, la adresa economiei idolatriste.

Papa Francisc, primul papa iezuit și din America Latină în istorie, a sosit miercuri în La Paz, unde a petrecut numai patru ore, capitala Boliviei fiind așezată la altitudinea de 3.600 de metri deasupra nivelului mării, după care a coborât la Santa Cruz (circa 416 metri altitudine ), capitala economica a țării și cel mai populat oraș, scrie agerpres.ro.

În vârstă de 78 de ani, Papa Francisc a suferit la 21 de ani o gravă pneumonie care a avut ca rezultat extirparea parțială a unui plămân. Din acest motiv, a existat o intensă preocupare atât din partea autorităților medicale locale, cât și a celor ale Sfântului Scaun pentru starea de sănătate a Suveranului Pontif pe parcursul etapei boliviene (țară al cărei principal aeroport este situat la 4000 de metri altitudine) a vizitei sale de opt zile în America de Sud efectuată în această săptămână în Ecuador, Bolivia și Paraguay.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Bolivia
Parteneri
x close