Antena 3 CNN Externe Papa Francisc cere oprirea războiului Israel - Hamas: „În fiecare zi mă rog să se termine”

Papa Francisc cere oprirea războiului Israel - Hamas: „În fiecare zi mă rog să se termine”

„Orice război lasă lumea mai rea decât în starea în care a găsit-o”, spune Papa Francisc

papa francisc
Papa Francisc cere oprirea războiului Israel - Hamas: „În fiecare zi mă rog să se termine”
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   23:30

Papa Francisc a deplâns vineri „ura pe care războiul dintre Hamas şi Israel o seamănă pentru generaţiile viitoare” şi a cerut din nou încetarea focului, eliberarea ostaticilor şi ajutor umanitar pentru palestinieni, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Toată această suferinţă (...), violenţa pe care o dezlănţuie şi ura pe care o seamănă şi în generaţiile viitoare ar trebui să ne convingă de faptul că orice război lasă lumea mai rea decât în starea în care a găsit-o”, a spus el.

„În fiecare zi mă rog ca acest război să se termine în cele din urmă. Mă gândesc la toţi cei care suferă, în Israel şi în Palestina: creştini, evrei şi musulmani”, a adăugat Suveranul Pontif.

„Mă gândesc cât de urgent este ca, din dărâmăturile din Gaza, să iasă în sfârşit decizia de oprire a focului şi, prin urmare, îndemn la armistiţiu. Mă gândesc la ostaticii israelieni şi la familiile lor şi cer ca ei să fie eliberaţi cât mai curând posibil.

Mă gândesc la poporul palestinian şi cer ca el să fie protejat şi să primească tot ajutorul umanitar de care are nevoie”, a reiterat Papa Francisc.

„Trebuie să lucrăm cu toţii şi să ne angajăm să obţinem o pace durabilă, în care statul Palestina şi statul Israel să poată trăi unul lângă altul, dărâmând zidurile duşmăniei şi urii”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc război Israel Hamas Gaza
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Kamala Harris a intrat în topul favoriților pentru înlocuirea lui Biden
x close