Antena 3 CNN Externe Papa Benedict cere comunităţilor internaţionale să trimită ajutoare în zonele afectate de Taifunul Morakot

Papa Benedict cere comunităţilor internaţionale să trimită ajutoare în zonele afectate de Taifunul Morakot

Papa Benedict cere comunităţilor internaţionale să trimită ajutoare în zonele afectate de Taifunul Morakot
12 Aug 2009   •   19:37


Papa Benedict al XVI-lea a cerut comunităţilor internaţionale să trimită ajutoare în zonele afectate de Taifunul Morakot. Echipele de salvare din Taiwan caută în continuare supravieţuitori, după ce inundaţiile au făcut prăpăd în sudul ţării.

Sute de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi, după ce satul lor a fost înghiţit de pământ.

Suveranul Pontif s-a rugat pentru miile de oameni afectaţi în Asia de taifunul Morakot.

"Vreau să le spun celor care sunt în această situaţie că, spiritual, sunt alături de ei. Îi invit pe toţi să se roage pentru sinistraţi şi pentru cei care şi-au pierdut viaţa", a anunţat Papa Benedict.

Peste o mie de oameni au fost salvaţi din zonele montane din Taiwan, cele mai afectate de inundaţii. Podurile de acces către localităţile vecine au fost distruse de ape iar oamenii au fost evacuaţi la bordul unui elicopter, care a făcut peste o sută de curse.

De vineri seara, inundaţiile care au urmat taifunului Morakot în Taiwan au provocat moartea a peste 70 de oameni. Numărul celor dispăruţi este însă mult mai mare.

Marţi, un sat întreg a fost îngropat în noroi, în urma unei alunecări de teren.

Taifunul Morakot a făcut ravagii şi în provincia Fujian din China. Peste zece mii de case şi peste 400 de mii de hectare de culturi agricole au fost distruse aici.

Potrivit oficialilor chinezi, pagubele provocate de trecerea taifunului se ridică la aproape un miliard şi jumătate de dolari.

Antena 3



×
Subiecte în articol: taifun Taiwan China Papa Benedict
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close