Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea vizitează Brazilia

Papa Benedict al XVI-lea vizitează Brazilia




Papa Benedict al XVI-lea vizitează Brazilia
09 Mai 2007   •   11:29

Suveranul Pontif începe, miercuri, o vizită în ţara cu cei mai mulţi credincioşi catolici din lume, Brazilia. Potrivit presei spaniole, vizita are ca scop punerea în aplicare a unui plan mondial, care să contracareze exodul catolicilor către alte confesiuni. În aşteptarea Papei Benedict al XVI-lea, autorităţile braziliene au luat măsuri de securitate fără precedent. Este prima vizită pe care Benedict al XVI-lea o efectuează în cei doi ani de pontificat, în America Latină, unde trăiesc peste 415 milioane de catolici. Papa se va afla vineri în oraşul Sao Paolo, unde va celebra o masă la care sunt aşteptate să participe peste un milion de persoane.

Milioane de brazilieni au optat pentru a îmbrăţişa alte credinţe, mai ales cultul penticostal. Joseph Ratzinger a făcut din lupta împotriva relativismului una din axele principale ale activităţii sale doctrinale, mai întâi în calitate de cardinal, iar apoi ca Papă.

O forţă formată din 10.000 de membri, aflată sub controlul armatei, va asigura securitatea Suveranului Pontif, pe durata vizitei sale, potrivit Ministerului Apărării de la Brasilia. Responsabil cu această misiune este un fost comandant al contingentului de trupe braziliene din Haiti. Este vorba, în fapt, de o adevărată operaţiune de securitate, numită Operaţiunea Arhanghelul, la care participă 3.200 de soldaţi, precum şi efective din cadrul marinei, forţelor aeriene, poliţiei militare şi civile. Papa va efectua câteva deplasări cu elicopterul, însă şi cu papamobilul. Două vehicule blindate au fost aduse încă de săptămâna trecută în Brazilia, de la Vatican.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close