Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea vizitează Austria

Papa Benedict al XVI-lea vizitează Austria

Papa Benedict al XVI-lea vizitează Austria
07 Sep 2007   •   12:02
Papa Benedict al XVI-lea a ajuns la Viena, pentru o vizită de 3 zile. Este cea de-a şaptea vizită într-o ţară străină pe care Suveranul Pontif o efectuează, în cei doi ani de pontificat. Pentru această vizită s-au luat măsuri de securitate fără precedent, peste 3.500 de poliţişti şi militari sunt mobilizaţi pentru a preveni orice incident. Suveranul Pontif a fost întâmpinat de preşedintele Austriei, Heinz Fischer.

În prima zi a vizitei, Papa va aduce un omagiu victimelor Holocaustului, la memorialul Judenplatz, din Viena. Suveranul pontif va rosti şi un discurs. Apoi se va deplasa cu elicopterul în localitatea Mariazell, unde urmează să oficieze o slujbă specială la un altar al Fecioarei Maria, vechi de 850 de ani. 33.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să participe la slujbă.

Vizita papală are loc în contextul în care numeroşi austrieci au întors spatele Bisericii, în urma scandalurilor sexuale în care au fost implicaţi preoţii romano- catolici. Mai multe proteste au fost anunţate astăzi în Austria faţă de vizita papei, însă autorităţile austrice dau asigurări că nu există informaţii referitoare la un potenţial atac împotriva Suveranului Pontif.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close