Antena 3 CNN Externe Papa Benedict a binecuvântat brazilienii

Papa Benedict a binecuvântat brazilienii

Papa Benedict a binecuvântat brazilienii
10 Mai 2007   •   08:17

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns miercuri în Brazilia, pentru o vizită de 5 zile, prima sa călătorie în America Latină, în cei doi ani de pontificat. La câteva ore de la sosirea în oraşul Sao Paolo, mii de credincioşi catolici s-au adunat pentru a primi binecuvântarea Papei. Prima zi a vizitei a fost marcată şi de protestele a sute de homosexuali. Benedict al 16-lea a fost întâmpinat pe aeroportul din San Paulo de şeful statului Luiz Ignacio Lula da Silva, demnitari şi numeroşi jurnalişti. Liderul de la Brazilia a mulţumit Suveranului Pontif pentru vizita sa.

?Brazilia ocupă un loc special în inima Papei, nu doar pentru faptul că este o ţară creştină şi are cea mai mare comunitate de catolici, ci pentru că este o ţară cu un potenţial uriaş, motiv de speranţă şi bucurie pentru Biserică?, a spus Papa Benedict.

Mii de credincioşi catolici au înfruntat vremea rea şi au aşteptat, timp de câteva ore, ieşirea Papei la balconul mânăstirii Sau Bentu, pentru a le da binecuvântarea. În acelaşi timp, la Rio de Janeiro, câteva sute de homosexuali au protestat la adresa vizitei Papei. Manifestanţii au purtat pancarte pe care se putea citi "Iisus îi iubeşte pe homosexuali". Papa va celebra vineri o mesă în oraşul Sao Paolo, la care sunt aşteptate să participe peste un milion de persoane.

Suveranul Pontif va oficia duminică Sfânta Liturghie în oraşul Aparecida. Scopul prezenţei Papei în statul sud-american îl reprezintă frânarea exodului credincioşilor către alte confesiuni. Milioane de brazilieni au optat pentru a îmbrăţişa alte credinţe, mai ales cultul penticostal.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close