Antena 3 CNN Externe Papa a vizitat copiii ucraineni răniți | ”În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru!”

Papa a vizitat copiii ucraineni răniți | ”În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru!”

Papa Francisc a vizitat spitalul de pediatrie din Vatican „Bambino Gesu” unde sunt internați copiii ucraineni care sunt tratați după ce au fugit de războiul din patria lor.

Papa Francisc copii Ucraina
Sursa foto: Vatican Media
de Alexandra Ionescu    |    21 Mar 2022   •   09:22

Aproximativ 50 de mici pacienți din Ucraina au fost deja duși la Spitalul Papal, dintre care 19 sunt internați.

Francis s-a adresat directorului spitalului cu cuvinte de recunoștință:

„Vă mulțumesc pentru dăruire, milă și dragoste pentru copiii ucraineni afectați. Sunt alături de voi”.

Potrivit șefului Secției de Chirurgie Plastică și Maxilo-facială, dr. Mario Zama, printre pacienți se numără 4 fete ale căror vieți au fost schimbate pentru totdeauna de războiul din Ucraina: două au supraviețuit amputării brațului, alte două au suferit leziuni cranio-faciale grave. .

"Există o fetiță care a încercat să plece cu tatăl ei și cu fratele ei mai mic într-o mașină și a fost rănită de gloanțe. Fratele ei mai mic i-a murit în brațe, iar ea însăși a fost rănită la cap. Sunt situații complet de neconceput", a spus doctorul.

El a menționat că, pe lângă cercetările medicale, spitalul încearcă să facă totul pentru a-i face pe copiii ucraineni să se simtă în siguranță, au fost aduși inclusiv psihiatrii care îi ajută.

Papa Francisc a cerut încetarea războiului din Ucraina care a fost declanșat de Federația Rusă pe 24 februarie. A numit-o barbarie, din cauza căreia mor copii, femei și soldați.

"În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru! Cu durere în inimă, mă alătur vocii oamenilor obișnuiți, care pledează pentru încetarea războiului", a spus Papa.

„Există un Dumnezeu, dar numai un Dumnezeu al păcii, nu un Dumnezeu al războiului, iar cei care susțin violența îi profanează numele”, a adăugat Suveranul Pontif, potrivit Unian.

De asemenea, el a a răspuns unei scrisori a primarului Kievului, Vitali Klitschko, cu o invitație de a face o vizită în capitala Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Vatican Papa Francisc
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close