Antena 3 CNN Externe Până în 2080, secetă şi inundaţii în România

Până în 2080, secetă şi inundaţii în România

Până în 2080, secetă şi inundaţii în România
16 Feb 2007   •   15:36

Excesele vremii ne vor crea probleme în următoarele decenii. Aceasta este concluzia unui raport al Agenţiei Europene pentru Mediu. Potrivit studiului, în urma schimbărilor climatice vom ajunge la pierderea diversităţii bioclimatice, la o alteraţie pronunţată a solului, dublată de salinizarea lui. De asemenea, în urma valurilor de inundaţii se vor înregistra pierderi de vieţi omeneşti. Temperaturile tot mai ridicate din lunile de vară şi lipsa accentuată a precipitaţiilor vor duce la o deşertificare treptată şi la deteriorarea calităţii apei potabile.

În Europa, meteorologii spun că se va înregistra o încălzire între 2,1 şi 4,4 grade până în anul 2080. În estul şi sudul continentului însă, creşterea temperaturii medii va fi chiar mai mare. Ţările din sudul Europei vor avea din ce în ce mai multe probleme în sectorul agricol, în cazul hidrocentralelor, dar şi la resursele de apă pentru populaţie.

Numai în ultimii 30 de ani, costul secetei în Europa s-a ridicat la 85 miliarde de euro, cu o medie de 5,3 miliarde anual. Meteorologii francezi sunt şi mai îngrijoraţi. Ei consideră că numărul zilelor caniculare se va înzeci cu începere din anul 2070.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close