Antena 3 CNN Externe Pakistan. Mandatul de arestare la domiciliu a lui Bhutto a fost anulat

Pakistan. Mandatul de arestare la domiciliu a lui Bhutto a fost anulat

Pakistan. Mandatul de arestare la domiciliu a lui Bhutto a fost anulat
09 Noi 2007   •   08:44

Autorităţile au decis anularea mandatului de arestare la domiciliu emis pentru fostul premier Benazir Bhutto. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat Kamal Shah. Lidera opoziţiei, Benazir Bhutto, intenţiona să organizeze o manifestaţie de amploare împotriva preşedintelui Pervez Musharraf, reţinerea sa la domiciliu având ca scop împiedicarea acestei acţiuni. Mitingul era neautorizat, din cauza stării de urgenţă instituite de preşedinte acum 7 zile. Mai multe vehicule blindate ale poliţiei fuseseră aduse pentru a bloca căile de acces către locuinţa lui Bhutto. Forţele de ordine au instalat un gard de sârmă ghimpată, pentru a-i împiedica pe susţinătorii fostului premier să se apropie. Potrivit autorităţilor, împotriva doamnei Bhutto se pregătea un atentat şi a fost reţinută la domiciliu, pentru a fi protejată.

Bhutto a ieşit totuşi să se adreseze simpatizanţilor, din faţa casei sale. ?Aceasta nu este o bătălie pentru Benazir Bhutto, nu este un război pentru a salva Partidul Popular din Pakistan, ci unul pentru salvarea ţării de forţele extremiste?, a declarat fostul premier pakistanez.

În urma confirmării de către autorităţi a arestării la domiciliu a fostului premier Benazir Bhutto, Pakistanul a întrerupt din nou vineri transmisia posturilor internaţionale de televiziune BBC şi CNN.

Arestul la domiciliu a declanşat un val de proteste în întreaga ţară, în rândul activiştilor de opoziţie. Aproximativ 30 de susţinători ai fostului premier au fost reţinuţi de autorităţi.

Mitingul anunţat de susţinătorii lui Bhutto a determinat autorităţile să instituie măsuri de securitate excepţionale. 6.000 de poliţişti supraveghează căile de acces spre instituţiile pakistaneze, iar pe drumul spre Preşedinţie au fost instalate blocuri de beton.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close