Antena 3 CNN Externe Pakistan condamnă SUA pentru abandonarea punctelor de control din Afganistan

Pakistan condamnă SUA pentru abandonarea punctelor de control din Afganistan

Pakistan condamnă SUA pentru abandonarea punctelor de control din Afganistan
21 Oct 2009   •   16:04

Liderii militari americani au fost acuzaţi că subminează ofensiva Pakistanului contra talibanilor prin abandonarea punctelor de control de la graniţia afgană.
Islamabad se teme că iniţiativa va permite luptătorilor talibani să intre în Waziristan de Sud pentru a lupta.
Generalul Ashfaq Kayani, şeful statului major al Pakistanului, s-a plânsă de lipsa de cooperare, la întâlnirea cu generalul David Petraeus, şeful Unităţii centrale de comandă a SUA, luni.
Precouparea sa era legată de eliminarea a opt puncte de control americani, din care patru erau la graniţa cu Waziristan de Sud. Închiderea a fost ordonată de generalul Stanley McChrystal, şeful forţelor NATO din Afganistan, din dorinţa de a proteja oraşe şi cetăţeni în loc de avanposturi izolate.
Pe de altă parte însă, colonelul Wayne Shanks, purtător de cuvânt al forţelor NATO, sublinia că aceasta nu a adus la nici o lipsă în permiterul de securitate.
"Repoziţionarea forţelor nu înseamnă că ne retragem din zonă. Nu veţi vedea o gaură de securitate în capacitatea de securitate." El preciza că forţele NATO cooperează cu forţele afgane de poliţie şi militare pentru a "supraveghea situaţia cu mare atenţie."
Obiecţiile pakistaneze au venit pe fondul luptei duse de militanţi pentru a menţine controlul asupra Kotkai, sediul lui Hakimullah Mehsud, liderul pakistanez. După lupte foarte grele, şapte soldaţi au fost ucisi, în timp ce purtătorul taliban de cuvânt vorbea despre 45 de soldaţi ucişi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan pakistan
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close