Antena 3 CNN Externe Pakistan: Bin Laden nu este la noi

Pakistan: Bin Laden nu este la noi

Pakistan: Bin Laden nu este la noi
04 Dec 2009   •   20:20

Premierul pakistanez a criticat public declaraţiile omologului său britanic despre eforturile nesusţinute ale ţării sale de a lupta contra terorismului şi a captura liderii al Qaida.
Raza Gilani a subliniat că Osama bin Laden nu este în Pakistan şi că forţele sale de securitate "au avut succes" în combaterea teroriştilor din interiorul ţării. Declaraţiile sale vin după ce Gordon Brown a cerut ca Pakistan să facă mai multe să îl găsească şi "elimine " pe bin Laden şi adjunctul său Ayman Zawahiri.
Cei doi premieri s-au întâlnit la Londra, unde Brown a anunţat că cele două state vor mări eforturile de combatere a extremismului şi schimburile de informaţii. În timp ce Gilani arăta că el nu consideră că Pakistan este vinovat pentru eşecul de capturare a lui bin Laden . El a subliniat că forţele sale de securitate nu au "informaţii valide" despre bin Laden.
"Mă îndoiesc că informaţia pe care o difuzaţi este corectă deoarece nu cred că Osama bin Laden este în Pakistan" . Gilani a mai respins şi afirmaţiile lui Brown că trei sferturi din comploturile teroriste din Marea Britanie au originea în Pakistan.
"Nu sunt de acord cu această informaţie deoarece luptăm acest război contra terorismului. Cu certitudine există uzbeci, arabi, talibani din Afganistan.... dar am avut succes şi avem succes. Majoritatea nu este în Pakistan, ei ar putea fi în Afganistan. Cred că avem succes în abordarea situaţiei?, declara premierul pakistanez.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close