Antena 3 CNN Externe Pakistan. Armata pregăteşte asaltul final la Moscheea Roşie

Pakistan. Armata pregăteşte asaltul final la Moscheea Roşie

Pakistan. Armata pregăteşte asaltul final la Moscheea Roşie
09 Iul 2007   •   11:59

După şapte zile de asediu, armata pakistaneză pregăteşte astăzi asaltul final. Autorităţile sunt pregătite să intervină în forţă la Moscheea Roşie din Islamabad, pentru a elibera sutele de ostatici. Până în acest moment, în urma violenţelor izbucnite la începutul săptămânii trecute, cel puţin 24 de oameni au fost ucişi, iar peste 200 răniţi.

Preşedintele pakistanez, Pervez Musharraf, a organizat o reuniune de urgenţă a serviciilor de securitate pentru a stabili planul asaltului final, care să pună capăt crizei de la Moscheea roşie din Islamabad. Autorităţile au în vedere eliberarea ostaticilor în condiţii de securitate şi vor derula o operaţiune prin care să se evite pierderea de vieţi omeneşti.

Până acum, armata a detonat în mod repetat încărcături explozive în apropierea clădirii şi i-a somat pe tinerii aflaţi în interiorul edificiului să se predea, folosind grenade şi gaze lacrimogene, fără a pătrunde însă în clădire.

Violenţele dintre autorităţile pakistaneze şi studenţii islamişti protalibani au izbucnit la începutul săptămânii trecute, când tineri înarmaţi cu bâte i-au atacat pe poliţiştii care încercuiseră zona. La Moscheea Roşie se află în continuare sute de studenţi ostatici, majoritatea femei, dar şi copii.

La Londra, liderii opoziţiei pakistaneze au cerut demisia preşedintelui Pervez Musharraf şi organizarea alegerilor generale anticipate. Reprezentanţii celor 38 de partide pakistaneze au mai solicitat ca foştii premieri aflaţi în exil, Benazir Bhutto şi Nawaz Sharif, care au guvernat înainte lui Musharraf, să poată reveni în ţară. În declaraţia întocmită la Londra se mai cere instaurarea totală a libertăţii presei şi libertăţii de exprimare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close