Strania situație este relatată de presa spaniolă, care menționează că Spitalul Regional Bidasoa din Osakidetza a publicat un anunț în Monitorul Oficial al Țării Bascilor.
Conform anunțului din data de 29 august, "proprietarul" piciorului este invitat să-și ridice în termen de 10 zile membrul amputat, în vederea distrugerii corespunzătoare, printr-o casă de pompe funebre.
Operația de amputare a avut loc în primăvară.
Reprezentanții spitalului spun că au încercat, fără succes, să-l contacteze pe fostul pacient, după care au recurs la anunțul în Monitorul Oficial.
Amenda pentru un picior amputat abandonat este mai mică decât tariful de "procesare" la o companie de pompe funebre
Conform anunțului, persoana căutată este identificată pe baza numărului DNI (documentul național de identitate).
Dacă aceasta nu se prezintă în termenul indicat să-și ridice piciorul, dosarul va merge la autorități, pentru amendarea pacientului.
Legislația stabilește că persoana care a suferit amputarea sau familia acesteia trebuie să își asume responsabilitatea pentru recuperearea și distrugerea corespunzătoare a membrului înlăturat pe cale chirurgicală.
Nu este clar ce cuantum ar putea avea amenda pentru abandonarea piciorului în spital, dar unele surse sugerează că aceasta s-ar putea ridica la aproximativ 400 - 500 de euro.
Suma este mai mică decât cea percepută de companiile de pompe funebre pentru a se ocupa de picior.
Tarifele arată că această procedură poate ajunge la un cost de 1.500 de euro, menționează presa din Spania.