Antena 3 CNN Externe P.E. va revizui restricţiile la bordul aeronavelor

P.E. va revizui restricţiile la bordul aeronavelor

P.E. va revizui restricţiile la bordul aeronavelor
03 Sep 2007   •   12:05

Comisia pentru Transport şi Turism a Parlamentului European cere Comisiei Europene să revizuiască de urgenţă măsurile privind lichidele la bordul aeronavelor şi să stabilească reguli de evaluare periodică a acestor măsuri. Parlamentul va vota săptămâna viitoare o rezoluţie privind restricţiile impuse de Uniunea Europeană asupra lichidelor pe care pasagerii le pot aduce la bordul aeronavelor. În rezoluţia care va fi votată săptămâna viitoare, deputaţii îşi vor exprima îngrijorarea cu privire la costurile mari generate de măsurile prevăzute şi care ?nu par direct proporţionale? cu o siguranţă sporită în timpul aplicării lor. Începând cu luna august 2006, a intrat în vigoare Directiva Europeană 1546 care limitează la 100 de mililitri cantitatea de lichide pe care un pasager o poate lua cu el atunci când se urcă în avion.

Punerea în practică a directivei a presupus suplimentarea personalului care asigură securitatea în aeroporturi, creşterea numărului obiectelor personale pe care călătorii trebuie să le prezinte la control, dar şi o creştere semnificativă a cantităţilor de produse confiscate.

Directiva 1546 a fost adoptată după ce autorităţile britanice au primit din partea serviciilor secrete informaţii privind riscul producerii de noi atacuri teroriste la bordul avioanelor civile, comise cu ajutorul explozivilor lichizi, atât cei care se găsesc în natură, cât şi cei confecţionaţi din produse de larg consum procurate din comerţ.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close