Antena 3 CNN Externe Un oraș popular din Europa va introduce o taxă de intrare. Prețul pe care trebuie să-l plătească turiștii

Un oraș popular din Europa va introduce o taxă de intrare. Prețul pe care trebuie să-l plătească turiștii

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa se pregătește să introducă o taxă de intrare pentru turiști.

Venetia
Un oraș popular din Europa va introduce o taxă de vizitare. Prețul pe care trebuie să-l plătească turiștii la intrare Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   20:40

Taxa îi vizează, în principal, pe turiștii care nu doresc să înnopteze în oraș și va fi aplicată începând de anul viitor, în mod experimental și pe o perioadă de 30 de zile.

Astfel, toți vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani vor plăti o taxă de intrare de 5 euro, fiind o măsură menită să limiteze numărul mare de turiști.

Scopul este acela de a găsi „un nou echilibru între drepturile celor care locuiesc, studiază sau lucrează în Veneția și cele ale celor care vizitează orașul", a declarat consilierul pentru turism din Veneția, Simone Venturini.

Datele exacte ale planului și modul în care acesta va fi gestionat vor fi stabilite după aprobarea finală a consiliului, care este așteptată săptămâna viitoare.

Citește și: "Aveți bunul-simț să puneți un tricou pe voi". Românii care merg la terasele din Grecia la bustul gol, motiv de dispută între conaționali

Măsura a fost propusă pentru prima dată în 2019, însă a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, care a ținut turiștii departe.

Turismul excesiv este de mult timp o problemă pentru fragilul oraș lagunar. În luna iulie, experții UNESCO au recomandat ca Veneția și laguna sa să fie adăugate pe lista Patrimoniului Mondial în pericol, susținând că Italia nu face suficiente eforturi pentru a proteja orașul de impactul climei, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Venetia taxa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close