Milioane de oameni vor stinge în această seară lumina timp de o oră, pentru a marca ?Ora Pământului?. La noi în ţară, evenimentul va fi marcat la Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Tulcea şi Braşov. În Capitală, luminile se vor stinge la Palatul Parlamentului. ?Ora Pământului? vrea să transmită un semnal puternic şi să arate că oamenii din întreaga lume sunt îngrijoraţi, dar şi pregătiţi să ia atitudine împotriva poluarii şi a schimbărilor climatice.
Programul ?Ora Pământului? a fost iniţiat în urmă cu doi ani la Sydney, în Australia, de către organizaţia World Wide Fund for Nature. Din 2008, a devenit un eveniment care se desfăşoară pe întreg globul. Sâmbătă, în oraşe din toată lumea, luminile se vor stinge timp de o oră, într-un gest simbolic. Oamenii sunt aşteptaţi să stingă luminile din propriile locuinţe, din sediile companiilor, restaurante şi alte locuri publice.
Evenimentul se va desfăşura în peste o mie de oraşe ale planetei. Un miliard de oameni sunt aşteptaţi să se alăture iniţiativei. Primul oraş care va sărbători Ora Pământului se numeşte Christchurch, şi este cel mai mare de pe o insulă situată în sudul Noii Zeelande. Rând pe rând, luminile se vor stinge apoi în Australia, Asia, Europa şi continetul american, pe măsură ce se va face ora 20.30 pe fiecare meridian.
Anul acesta, un rol important în promovarea evenimentului au avut reţelele de socializare virtuală precum Myspace, Facebook, Twitter. Oameni din întreaga lume, plini de entuziasm, şi-au încurajat prietenii şi cunoştinţele să participe la "Ora Pământului".
Scopul iniţiativei este, potrivit susţinătorilor, să atragă atenţia asupra fenomenului schimbărilor climatice dar şi să demonstreze că un gest simplu, preluat de milioane de persoane, are un impact pozitiv pentru mediu.
Iată mai jos câteva mesaje ECO-logiste din partea lui Cristi Farcaş, utilizator al site-ului www.videonews.roScade consumul de carne
Foloseşte comunicarea on-line
Donează ce nu îţi trebuie
Reevaluează consumul de apă
Antena 3