Pentru al doilea an consecutiv, românii au stins luminile începând cu ora 20.30, timp de 60 de minute. Luminile Palatului Parlamentului şi ale altor clădiri importante din Capitală şi din ţară au fost stinse între orele 20,30 şi 21,30. În întuneric au rămas şi Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Teatrul Naţional, dar şi Opera.
Aproape 30 de oraşe din ţară s-au alăturat proiectului "ora pământului".
Municipiul Târgovişte a participat, pentru prima dată în mod oficial, la "Ora Pământului". Între orele 20.00 şi 21.00 reflectoarele ce luminează Curtea Domnească, Turnul Chindiei şi Primăria au fost stinse, iar pe străzile din municipiul Târgovişte întunericul a ?domnit? pentru o oră, luminile fiind stinse în mod simbolic.
Şi luminile din incinta monumentelor istorice din municipiul Giurgiu şi din vecinătatea clădirii Primăriei au fost stinse, sâmbătă seară, timp de o oră, pentru a marca "Ora Pământului". Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Giurgiu, angajaţii instituţiei s-au alăturat acestei acţiuni şi au stins luminile în propriile locuinţe pentru a fi parte a efortului global de oprire a schimbării climei.
Totodată, iluminatul public a fost întrerupt în întreg municipiul Miercurea Ciuc, oraşul participând pentru al doilea an consecutiv la campania care vrea să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice. Miercurea Ciuc este singurul oraş din judeţul Harghita care participă, pentru al doilea an consecutiv, la campania "Earth Hour" ("Ora Pământului"), iniţiată de World Wide Fund for Nature (Fondul Mondial pentru Natură).
Europa a stins lumina pentru o oră Europa s-a alăturat luptei împotriva încălzirii globale. Unele dintre cele mai importante clădiri şi obiective turistice de pe bătrânul continent vor fi acoperite de întuneric pentru 60 de minute. Anul acesta mii de oraşe din peste 100 de ţări şi-au anunţat intenţia de a participa la eveniment. Primii care au stins lumina au fost locuitorii Noii Zeelande.
Europa a marcat cel mai mare eveniment ecologic din ultimii trei ani, Ora Pământului. Sistemul de iluminare de la Acropole, principalul obiectiv turistic al Greciei a fost oprit. Gestul este considerat de oficialii de la Atena un mic pas în lupta împotriva încălzirii climatice.
Şi Asia a intrat în întuneric pentru 60 de minute. Capitala filipineză Manila s-a alăturat luptei împotriva încălzirii globale, iar luminile din cele mai importante clădiri au fost stinse. Organizatorii evenimentului spun că numai oamenii pot schimba lumea.
Schimbarea climei este aici cu noi. Va rămâne cu noi. Provocarea pentru noi este să facem ceva şi să o încetinim.
Luminile au fost stinse şi în celebrul Turn din Taipei, a doua cea mai înaltă clădire din lume după Burj Dubai.
După Filipine şi Taiwan, China şi Japonia au participat şi ele la evenimentul care marchează în opinia specialiştilor un simbol al luptei active împotriva încălzirii globale. Clădirile emblematice ale asiaticilor au participat la evenimentul care câştigă an de tot mai mulţi adepţi.
Ca de obicei, neozeelandezii au fost primii care au rămas pe întuneric. Cel mai înalt turn din emisfera sudică, Sky Tower, şi clădirea Parlamentului au fost primele care s-au alăturat iniţiativei încă de la primele ore ale dimineţii.
Apoi a venit rândul Australiei, ţara care stă la originea celui mai îndrăzneţ eveniment eco din lume.
Ora Pământului a luat naştere chiar în Sideny, în martie 2007. Atunci, ca şi acum timp de o oră, în mai multe clădiri emblematice din oraş s-au stins luminile timp de o oră. Peste 2.000 de companii şi aproape 2,2 milioane de oameni au luat parte la iniţiativă.
Antena 3