Antena 3 CNN Externe Opt cadavre "nerecognoscibile", găsite în epava elicopterului american prăbuşit în Nepal

Opt cadavre "nerecognoscibile", găsite în epava elicopterului american prăbuşit în Nepal

eli.jpg
Foto: Agerpres/Xinhua
16 Mai 2015   •   18:02

Armata nepaleză a anunţat, sâmbătă, că trupele sale au găsit cadavrele a opt persoane în epava elicopterului american prăbuşit în timpul unei misiuni umanitare în această ţară devastată de două cutremure majore, informează AFP.
   
Elicopterul UH-1Y Huey transporta şase militari americani şi doi nepalezi atunci când a dispărut în regiunea muntoasă din nord-estul ţării, în aceeaşi zi în care a avut loc cel de-al doilea cutremur devastator din Nepal.
   
"Trupele nepaleze şi americane au recuperat toate cele opt cadavre de la locul accidentului în această dimineaţă", a declarat general-maiorul Binoj Basnyat pentru AFP.
   
"Niciunul dintre cadavre nu este recognoscibil", a adăugat el.
   
Armata nepaleză a reperat vineri aeronava într-o zonă împădurită situată la 70 de kilometri nord-est de Kathamandu, la trei zile după ce aceasta a dispărut de pe radar. Echipe ale armatelor americană şi nepaleză analizează epava pentru a determina cauzele accidentului, a precizat Basnyat.
   
Elicoptere ale armatei şi sute de militari americani şi nepalezi au fost mobilizaţi pentru a căuta elicopterul dispărut.
   
Echipe de salvare din întreaga lume lucrează de câteva săptămâni pentru a furniza apă, alimente, adăpost şi asistenţă umanitară Nepalului, după primul cutremur cu magnitudinea de 7,8 produs în aprilie.
 

×
Subiecte în articol: cutremur nepal elicopter prabusit
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close