Antena 3 CNN Externe Operaţiunea "Rinocerii Zburători": 19 exemplare din Africa de Sud, mutate din bătaia puştii pe calea aerului

Operaţiunea "Rinocerii Zburători": 19 exemplare din Africa de Sud, mutate din bătaia puştii pe calea aerului

Operaţiunea "Rinocerii Zburători": 19 exemplare din Africa de Sud, mutate din bătaia puştii pe calea aerului
Foto: newscientist.com
18 Noi 2011   •   22:16

Membrii unei organizaţii ecologiste au găsit o metodă spectaculoasă de salvare a rinocerilor negri din Africa de Sud.

Pentru a fi salvate de braconieri, 19 animale au fost atârnate de un elicoper şi mutate la peste o mie de kilometri distanţă. În ciuda modalităţiii ciudate de transport, animalele nu au părut niciun moment deranjate.

Şi rinocerii pot zbura. Pare a fi noul motto al unei fundaţii ce încearcă să salveze de la dispariţie una dintre speciile simbol ale junglei africane.

Astfel 19 rinoceri negri au fost mutaţi peste 1 500 de kilometri cu ajutorul unei elicopter. Evident, înainte îmbarcării, animalele au fost tranchilizate. Călătoria are drept scop, ferirea rinocerilor de întâlnirile cu braconierii.

Deşi majoritatea relocărilor se fac cu ajutorul maşinilor, transportul aerian reduce stresul provocat animelelor de terenul accidentat.

Potrivit membrilor organizaţiei, mutarea rinocerilor în rezervaţii este un succes. Nu mai puţin de 7 generaţii s-au născut în ultimii 8 ani.

Rinocerii negri şi rinocerii în general sunt sub o presiune uriaşă. Trebuie să luptăm cu adevărat pentru ei. Dacă printre ei nu există campioni, atunci vor dispărea.

 


×
Subiecte în articol: Africa de Sud organizatie calatorii
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close