Antena 3 CNN Externe ONU păstrează încă un an trupele de menţinere a păcii în Bosnia

ONU păstrează încă un an trupele de menţinere a păcii în Bosnia

ONU păstrează încă un an trupele de menţinere a păcii în Bosnia
21 Noi 2007   •   20:12

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat în unanimitate prelungirea cu un an a mandatului trupelor EUFOR de menţinere a păcii în Bosnia. Diplomaţii ONU considerau că delegaţia rusă la Consiliul de Securitate ar putea recurge la dreptul de veto, pentru a împiedica adoptarea acestei rezoluţii. Moscova dezaprobă presiunile impuse de comunitatea internaţională, politicienilor bosniaci, de a adopta reformele necesare ţării.

Toate acestea se întâmplă în contextul în care comunitatea internaţională se teme de reizbucnirea unui conflict în Balcani. Forţa EUFOR este formată din 2.500 de militari, însă trupele pot fi suplimentate, în cazul unui conflict militar. Mandatul trupelor EUFOR a fost extins anual de Consiliul de Securitate al ONU, în ultimii 10 ani.

Înainte ca membrii Consiliului de Securitate să voteze, comandanţii din teren insistau că sarcina trupelor de menţinere a păcii nu s-a încheiat încă. "Mai sunt multe de făcut, în ceea ce priveşte controlul armelor şi muniţiilor. Mai este încă nevoie de timp pentru ajungerea la un acord cu statul. Şi, bineînţeles, continuăm operaţiunea de căutare a persoanelor acuzate de crime de război", a declarat David Fielder, ofiţer de legătură în cadrul EUFOR.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close