Antena 3 CNN Externe ONU oferă ajutor alimentar de urgență pentru un milion de libanezi

ONU oferă ajutor alimentar de urgență pentru un milion de libanezi

ajutor onu
ONU distribuie pâine, mese calde şi pachete familiilor din taberele din întreaga ţară / sursă foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    29 Sep 2024   •   12:41

Programul Alimentar Mondial (PAM) a lansat o operaţiune de urgenţă pentru a furniza alimente unui milion de persoane afectate de recenta escaladare a conflictului din Liban, a anunţat duminică agenţia ONU, potrivit Agerpres.

PAM, cu sediul la Roma, „distribuie raţii alimentare, pâine, mese calde şi pachete familiilor din taberele din întreaga ţară”.

„O nouă escaladare a conflictului în cursul weekendului a subliniat necesitatea unui răspuns umanitar imediat”, a declarat agenţia într-un comunicat preluat de DPA.

Armata israeliană a anunţat duminică „zeci” de noi atacuri împotriva Hezbollah în Liban, la două zile după ce l-a ucis pe puternicul lider Hezbollah Hassan Nasrallah într-un bombardament în suburbiile sudice ale Beirutului.

„În câteva zile, asistenţa PAM a ajuns la mii de persoane nou strămutate", a declarat Matthew Hollingworth, directorul PAM pentru Liban, citat în comunicat.

„Pe măsură ce criza se intensifică, ne pregătim să ajutăm până la un milion de persoane cu o asistenţă combinată de bani cash şi alimente”, a adăugat el, făcând apel la comunitatea internaţională să contribuie cu 105 milioane de dolari pentru a ajuta PAM să finanţeze aceste operaţiuni până la sfârşitul anului.

„Libanul se află într-un punct de cotitură şi nu poate susţine un alt război”, a declarat Corinne Fleischer, directorul regional al PAM pentru Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Europa de Est, citată în comunicat.

Citește și

×
Subiecte în articol: ONU Liban ajutoare alimente
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close