Antena 3 CNN Externe ONU face apel la membri să suplimenteze ajutorul pentru Haiti

ONU face apel la membri să suplimenteze ajutorul pentru Haiti

ONU face apel la membri să suplimenteze ajutorul pentru Haiti
19 Feb 2010   •   22:37

Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat un nou apel pentru circa 1,5 miliarde dolari , joi, pentru ajutarea celor 3 milioane de haitieni grav afectaţi de cutremurul de luna trecută.
Apelul, ce acoperă nevoile pentru 2010, este peste dublul cererii iniţiale a ONU, de pe 15 ianuarie, când s-au cerut 562 milioane de dolari pentru a ajuta victimele timp de şase luni.
Secretarul general al ONU Ban Ki-moon şi trimisul său special pentru Haiti, fostul preşedinte american Bill Clinton, au lansat apelul de 1,44 miliarde dolari la o întâlnire cu diplomaţi din mai multe state ONU.
Donatorii au promis deja 673 milioane de dolari în ajutoare, arăta Stephanie Bunker, purtătoare de cuvânt pentru Biroul ONU de Afaceri Umanitare Coordonate. Alte 769 milioane de dolari sunt însă necesare.
Potrivit ONU, peste 1,2 milioane de haitieni au nevoie de adăpost şi instalaţii sanitare şi cel puţin 2 milioane au nevoie de alimente.
Noua cerere caută fonduri şi pentru redresarea agriculturii, oferirea de telecomunicaţii de urgenţă, managerierea taberelor şi îmbunătăţirea nutriţiei, dar şi începerea unor programe de redresare precum bani pentru muncă.
Cutremurul din 12 ianuarie a ucis peste 200.000 de persoane şi a lăsat 1,2 milioane locuitori fără locuinţă.
Cea mai cerere de ajutor lansată de ONU pentru un dezastru natural a fost după tsunamiul din Asia din 2005- 1.41 miliarde dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ajutor umanitar cutremur Bill Clinton
Cele mai noi știri
Parteneri
x close