Prin descompunerea ADN-ului acestor specii din monstre congelate de ţesut şi inocularea lor, prin clonare, unui ovul de la o specie existentă, cercetătorii ar putea duce la capăt acest plan.
Oamenii de ştiinţă susţin că, în acest an, va fi publicată prima versiune a ADN-ului omului de Neanderthal. După încă doi ani, ADN-ul va putea fi descris cu o precizie mai mare, precum aceea cu care se poate descrie acum ADN-ul unui cimpanzeu. În continuare, cercetătorii vor putea prezice totul despre acea specie, pornid de la spectul ei şi până la cum era predispusă să traiască.
Punerea în practică a acestei idei ridică nişte probleme de etică sau de religie. Aceste probleme de conştiinţă nu se aplică şi în cazul altor nouă specii de animale care vor putea fi readuse la viaţă: mamuţii lânoşi, ursul cu faţă scurtă, tigrul tasmanian, gliptodonul, rinocerul lânos, dodo şi altele.
Oricât de popular ar fi, dinozaurul nu se află pe această listă din cauză că cercetătorii nu cred că ADN-ul acestora ar fi putut rezista 60 de milioane de ani. În plus, nu există nici o specie asemănătoare cu dinozaurii pentru a putea fi folosite ouăle ei.
Omul de Neanderthal a fost o specie sau subspecie a rasei umane ce a locuit în Europa şi în părţi ale Asiei de Vest cu aproximativ 230.000 de ani în urmă.
Antena3.ro