Ultimul caz a fost confirmat în Malaezia la un bărbat de 21 de ani, întors de curând din Statele Unite. Şi în Polonia, autorităţile au descoperit un nou caz, la o săptămână după anunţarea primei îmbolnăviri cu virusul AH1N1. Ultimul stat european care a confirmat prezenţa virusului gripei porcine este Belgia.
Situaţia cea mai gravă se înregistrează, în continuare, pe continentul american. Autorităţile au intrat în alertă după ce un profesor din New York a fost internat în stare critică din cauza gripei porcine iar patru elevi sunt şi ei contaminaţi.
?Mâine vom închide două şcoli intermediare şi o şcoală elementară din Queens pentru cel puţin cinci zile şcolare, deci pentru toată săptămâna viitoare. Luăm această decizie pentru că exită un nivel ridicat de prezenţă a simptomelor gripei porcine în aceste şcoli. Există şi cazuri probate de gripă AH1N1 la una dintre ele? a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, producerea unui vaccin împotriva gripei porcine stă în continuare sub semnul întrebării. Oficialii OMS au discutat cu producătorii de antivirale pentru a studia posibilitatea lansării unui nou vaccin, dar nu au ajuns la nicio concluzie.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat un şi un răspuns speculaţiilor privind sursa virusului gripei porcine.
?Bazându-se pe evaluarea făcută de toate laboratoarele, specialiştii spun că ipoteza nu stă în picioare şi probele sugerează că acesta este un virus natural şi nu unul provenit din laborator? au declarat oficiali OMS.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a anunţat până acum trecerea la nivelul de alertă panedmică. Această decizie va fi luată numai dacă se va descoperi un alt focar de infecţie, separat de cel de pe continentul american.
Antena 3