Antena 3 CNN Externe Omagii pentru tenorul Luciano Pavarotti (VIDEO)

Omagii pentru tenorul Luciano Pavarotti (VIDEO)

Omagii pentru tenorul Luciano Pavarotti <font color=red>(VIDEO)</font>
07 Sep 2007   •   09:56

Doliu în lumea artistică, după dispariţia lui Luciano Pavarotti. De la Viena şi Veneţia până la New York, marile scene muzicale ale planetei îl omagiază pe marele tenor. Joi, concertul simfonic din cadrul Festivalului Enescu de la Bucureşti s-a deschis cu un moment de reculegere. Luciano Pavarotti s-a stins la vârsta de 71 de ani.

Un minut de tăcere pentru Pavarotti. Celebra Orchestră din Paris a deschis concertul de la Sala Palatului din Bucureşti cu un moment de reculegere în memoria marelui tenor. Artiştii şi oamenii politici din lumea întreagă i-au adus joi ultimul omagiu celui ce a fost şi va rămâne Luciano Pavarotti. Cele mai emoţionante mărturii au venit de la colegii săi din legendarul trio al marilor tenori.

?Înainte de toate, eu nu sunt doar cântăreţ de operă, ci şi iubitor al operei, şi faptul de a fi lucrat cu el, unul din cei mai buni tenori din toate timpurile, a fost şi va fi mereu un privilegiu?, a spus Jose Carreras.

Marile teatre de operă ale lumii sunt în doliu, dar maestrul dispărut va rămâne mereu în sufletele colegilor, prietenilor şi ale tuturor iubitorilor muzicii.

Admiratorii lui Luciano Pavarotti îşi pot lua rămas bun la catedrala oraşului său, Modena, unde a fost depus corpul său neînsufleţit. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, în prezenţa prim-ministrului italian Romano Prodi şi a altor oficialităţi.

OMAGII ÎN MEMORIA LUI LUCIANO PAVAROTTI  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close