Antena 3 CNN Externe Olli Rehn: infracţiunile imigranţilor nu sunt rezultatul primirii unor noi membri în UE

Olli Rehn: infracţiunile imigranţilor nu sunt rezultatul primirii unor noi membri în UE

Olli Rehn: infracţiunile imigranţilor nu sunt rezultatul primirii unor noi membri în UE
06 Noi 2007   •   16:25

Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a respins marţi ideea că problemele cauzate de imigranţi ar fi rezultatul unei insuficiente pregătiri a aderării anumitor state la Uniunea Europeană. „Situaţia creată în jurul imigranţilor români din Italia este cauzată de comportamentul infracţional al anumitor persoane şi nu poate fi pusă nicidecum pe seama primirii de noi membri în Uniunea Europeană”, a declarat la Bruxelles Olli Rehn. Comisarul european consideră că infracţionalitatea trebuie soluţionată, iar motivul acestei probleme nu are nimic de-a face cu cazurile individuale de criminalitate din Italia.

Şi purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Johannes Laitenberger a ţinut să sublinieze acelaşi lucru, menţionând luni că poziţia exectivului comunitar vizavi de această problemă este că „nici extinderea şi nici libera circulaţie a persoanelor nu stau în calea combaterii eficiente a unor astfel de comportamente ilegale”.

Acesta a arătat că lărgirea Uniunii şi libertatea cetăţenilor de a călători pe cuprinsul UE nu trebuie invocate drept dificultăţi atunci când este vorba de gestionarea corespunzătoare a intrărilor de cetăţeni comunitari care îşi exercită dreptul legal de a locui, munci sau studia în alt stat membru al Uniunii.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close