Antena 3 CNN Externe Olanda: Sinuciderea asistată de autorităţi se face şi la domiciliu

Olanda: Sinuciderea asistată de autorităţi se face şi la domiciliu

Olanda: Sinuciderea asistată de autorităţi se face şi la domiciliu
Foto: yaymicro.com
05 Mar 2012   •   20:57

Sinuciderea asistată este, de câteva zile, livrată la domiciliu în Olanda. O clinică pune la dispoziţia bolnavilor în stare terminală şase echipe mobile de eutanasiere. La ele pot apela, gratuit, cei care doresc să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Bolnavii trebuie să îndeplinească câteva criterii foarte stricte pentru a beneficia de ajutorul rulotelor morţii. Doi medici trebuie să garanteze că moartea pacientului este doar o problemă de timp. Acordul final este dat de o comisie formată dintr-un medic, un jurist şi un expert pe probleme de etică.

Abia apoi, bolnavii incurabili, cărora medicii refuză să le curme suferinţa, pot sa fie serviţi la domiciliu.

"Puteţi să vă imaginaţi că unii medici nu vor să practice eutanasia din principiu. Alţii îşi pot schimba părerea în ultima clipă sau nu au experienţă în astfel de situaţii. Mai sunt şi cei care se tem de consecinţele legale şi care nu vor să fie traşi la răspundere mai târziu" a declarat Jan Suyver, purtator de cuvânt al unei clinici care practica eutanasia.

Olanda este prima ţară care a legalizat eutanasia, în aprilie 2002. Aproximativ 3.000 de eutanasieri au loc aici, anual.

×
Subiecte în articol: Olanda eutanasiere suferinta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close