Antena 3 CNN Externe Okapi, unul dintre cele mai rare animale din lume, filmat în săbăticia Africii

Okapi, unul dintre cele mai rare animale din lume, filmat în săbăticia Africii

Okapi, unul dintre cele mai rare animale din lume, filmat în săbăticia Africii
11 Sep 2008   •   10:55

O specie rară de animale, okapi, a fost filmată în sălbăticia Africii. Cameramanii de la ?Zoological Society of London? au reuşit să capteze imagini ale rarului animal în parcul Naţional Virunga din Republica Congo. Okapi este o specie foarte rară de girafă, cu dungi asemănătoare zebrelor pe partea posterioară, care este amenintaţă cu dispariţia.

Deşi se credea ca este dispărută, imaginile care arată animalul sunt dovada faptului că okapi încă reuşeşte să supravieşuiască în junglă. Dr. Noelle Kumpel, reprezentant al ?Zoological Society of London? (Societatea de zoologie din Londra), spune: ?Este uimitor că am reuşit să filmăm acest animal. Okapi sunt animale foarte rare şi foarte timide.?

Okapi sunt rudele cele mai apropiate ale girafelor, Au o limbă lungă, de culoare neagră, cu ajutorul căreia prind hrana şi dugi pe partea posterioară, asemănătoare zebrelor.

Nu s-a cunoscut existenţa acestor animale până în secolul al XX-lea, iar în prezent, au fost depistate câteva exemplare în zone protejate prin lege, precum Parcul Naţional Virunga. Numărul exact al acestor animale nu este cunoscut, deoarece conflictele civile din Republica Congo fac dificil accesul în zonă.

Ultima imagine cu okapi în acestă zonă a fost captată acum mai bine de 50 de ani. Thierry Lusenge, membru al ZSL, a declarat pentru BBC News : ?Am depistat deja trei exemplare de okapi şi cercetările care urmează se vor concentra pe identificarea unui număr cât mai exact al acestora şi asupra felului în care sunt distribuite în parcul naţional Virunga.? Acesta două etape sunt esenţiale pentru încercarea de a conserva această specie rară.

Okapi sunt ameninţate şi de braconaj, iar carnea cestora se vinde pe tarabele pieţelor din cel mai apropiat oraş, Beni. Reprezentanţii YSL au avertizat că, în cazul în care vânarea okapilor va continua, este posibil ca specia să dispară în numai câţiva ani.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close