Antena 3 CNN Externe Ofiţer judecat pentru că a refuzat să plece în Irak

Ofiţer judecat pentru că a refuzat să plece în Irak

Ofiţer judecat pentru că a refuzat să plece în Irak
06 Feb 2007   •   19:46

Primul ofiţer american care a refuzat să fie trimis în misiune în Irak a compărut în faţa Curţii Marţiale. Ofiţerul se declară nevinovat şi cere ca instanţa să probeze ... legalitatea războiului din Irak. Sute de oameni s-au adunat în faţa bazei militare, în semn de solidaritate cu acuzatul.

Locotenentul Ehren Watada, în vârstă de 28 de ani, a refuzat să plece în Irak în iunie 2006. Ofiţerul este acuzat de neîndeplinirea ordinelor şi comportament nepotrivit. Watada s-a declarat, însă, nevinovat şi a cerut judecătorului să audieze experţi în drept internaţional şi constituţional, care să probeze legalitatea războiului din Irak. Magistratul a refuzat însă cererea.

''Situaţia este foarte tensionată, pentru că judecătorul ne ia orice oportunitate de a demonstra ceea ce avem de spus şi am fost nevoiţi să îl punem la punct, de câteva ori'', a declarat Eric Seitz, avocatul bărbatului.

Aproape 200 de oameni au manifestat în sprijinul acuzatului, în faţa bazei militare. Dacă va fi găsit vinovat, Ehren Watada ar putea primi o pedeapsă de patru ani de închisoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close